تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۹:۵۵
کد خبر : 246

گفت و گویی با جوانی که سگ آبی بیمار را به اداره محیط زیست تحویل داد:

ابوالفضل آذری

گفت و گویی با مهندس جوان سیستانی که سگ آبی بیمار را به اداره محیط زیست تحویل داد

گفت و گویی با مهندس جوان سیستانی که سگ آبی بیمار را به اداره محیط زیست تحویل داد
گفت و گویی با جوانی که سگ آبی بیمار را به اداره محیط زیست تحویل داد: تمایل دارم محیط بان افتخاری محیط زیست شوم/ افزایش قیمت نهاده های دامی از دغدغه های اصلی واحدهای دامپروری کوچک

گفت و گویی با جوانی که سگ آبی بیمار را به اداره محیط زیست تحویل داد:
تمایل دارم محیط بان افتخاری محیط زیست شوم/ افزایش قیمت نهاده های دامی از دغدغه های اصلی واحدهای دامپروری کوچک

گفت و گویی با مهندس جوان سیستانی که سگ آبی بیمار را به اداره محیط زیست تحویل داد: تمایل دارم محیط بان افتخاری محیط زیست شوم/ افزایش قیمت نهاده های دامی از دغدغه های اصلی واحدهای دامپروری کوچک

 

 

نیمروز گلستان:لطفا خودتان را معرفی کنید.
بنده محمد خاشی قلعه نو ساکن شهرستان گالیکش دهستان ینقاق روستای اسماعیل آباد در خانواده روستایی در شغل شریف و پرزحمت دامداری و کشاورزی بزرگ شده ام. متاهل و دارای یک فرزند به نام کیان خاشی قلعه نو هستم.

نیمروز گلستان: درمورد سگ آبی کمی توضیح بدهید.
در اوایل بهار ۹۷در یک شب بارانی در ابتدای روستای اسماعیل آباد به املاک حیوانی زیبایی را مشاهده کردم که بی هوش در حاشیه جاده افتاده بود سریعا آن حیوان را به داخل ماشین انتقال دادم و پس از برگشت به خانه از تعدادی از بزرگان خواستم تا هویت این حیوان را شناسایی کنند همان شب در فضای مجازی به دنبال راه چاره ای برای پیدا کردن مسیری جهت بهبود حال این حیوان جستجو کردم. با هرکس که تماس گرفتیم  نان را در سفره خودش میخواست بهترین حالت این بود که کار را به کاردان بسپریم و به فکر تحویل این حیوان به محیط زیست استان افتادیم.

نیمروز گلستان: چرا خواستید این حیوان را به محیط زیست تحویل دهید؟
هرگاه در هر جای جهان نماد یوزپلنگ ایرانی بر روی پیراهن ورزشکاران و قهرمانان خودنمایی میکند چقدر خوشحال می شویم به قول حافظ شیرین سخن 《سالها دل طلب جام جم از ما می کرد/آنچه خود داشت ز بیگانه تمنا می کرد》. خواستیم آیندگان به ما افتخار کنند به غیر این می شد با قیمت خوب به سود جویان بفروشیمش اما پدرمان گفت هویت که فروشی نیست.

نیمروز گلستان: بازخوردی و انتظاری که به عنوان یک جوان داشتی آیا از طرف دستگاهای متولی مشاهده کردی؟
هیچ گونه بازخوردی از طرف مسئولین مشاهده نکردم.

نیمروز گلستان: آیا تمایل دارید که با محیط زیست ومنابع طبیعی افتخاری همکاری داشته باشید؟
مگر می شود در لباس رزم باشی و از کشور و حریمت دفاع نکنی. درلباس بزم باشی و برای کشور و فرهنگ کشورمان شادی نکنیم زاده همین خاکیم و برای همین خاک زحمت میکشیم.

نیمروز گلستان: در حال حاضر مشغول به چه کاری هستید؟
در حال حاضر مشغول به کار تاسیسات ساختمان  و در اوقات فراغت با پدر وبرادرانم درشغل شریف اما پرزحمت  دامپروری مشغول به کار هستم.

نیمروز گلستان: در مسیر تولید و همکاری در جهت تامین امنیت غذایی و اشتغال جوانان با چه چالشی رو برو هستید؟
با بازار پر تلاطم دام و افزایش بسیار سنگین نهاده های دامی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کنیم؛ نبود چراگاه های محلی، نداشتن جایگاه و پروانه چرای ییلاق و قشلاقی، نداشتن تاسیسات دامداری و ادوات و تراکتور آن هم در استانی که در نقاط شمالی از بهترین چراگاه های قشلاقی و در نقاط جنوبیش نیز از بهترین چراگاه های ییلاقی برخوردار است؛ سال ها به فکر کاشت نهاده های دامی ارزان قیمت بودیم که امسال موفق به کاشت کشت سوم بعد شالی آن هم به عنوان علوفه شدیم. موفقیت خوبی بود و چند سال است در فکر تغییر سیستم سنتی آن هم بسته به مرتع بودیم پس از سالها امسال خدا خواست در مشهد الرضا دورهای پرورش و نگهداری گوسفند داشتی ژن دارو پرواری را در نزد اساتید و زحمت کشان اقتصاد مقاومتی نزد دکتر نوریان سرور مرد بی ادعا و عمار دوران را با موفقیت طی کردم تاما چهار برادر به معیشت و امنیت غذایی کشورمان کمک کنیم .

نیمروز گلستان: اگر اکنون به عنوان بسیجی فرصت داشتی که روبرو رهبر معظم انقلاب بنشینی چه خواسته ای از معظم له داشتی؟
به حضرت آقا میگفتم عشایر زادگان همتی مردانه دارند اما دگر نای ندارند. می گفتیم ما همان عشایر زادگانی هستیم که قرنها اصالت خود راحفظ کردیم  و عشایر زاده می مانیم زیرا  به دنبال روزی حلال و پاک و بی منت. و از ایشان درخواست می کردم تا ما را در مسیر ایجاد یک دامداری صنعتی گوسفند داری چند منظوره راهنمایی کنند.

نیمروز گلستان: با توجه به تجربه فردی و صحبت های که با دامداران بزرگ داشتی چالش های بزرگ این قشر زحمت کش چیست و چه راه حل هایی پیشنهاد می کنید ؟
گوشت قرمز یکی از کالاهای اساسی کشور است و برای فراهم آوردن این نیاز جامعه نیاز است تا دغدغه های فعالان این حوزه رفع شود. بزرگترین مشکلات دامداران عدم اختصاص نهاده های دامی به واحدهای دامداری کوچک به روش کد رهگیری است که باید برای آن چاره اندیشی شود.
نبود نهاده های ارزان قیمت یعنی تداوم شرایط فعلی افزایش خود به خودی محصولات دامی یکی دیگر از چالش های فعالان این حوزه است که راه حل آن واردات خوراک دام از کشورهای هم پیمان ایران است.
یکی از بهترین روش ها به جای واردات گوشت قرمز می تواند اختصاص کارت های الکترونیکی با تصویب مجلس به دامپروران است.
راه اندازی کاشت علوفه های ارزان قیمت با انتقال اب به استانهای محروم بهترین راه حل دایمی و ماندگار در کشورماست. مانند انتقال آب دریای خزر به دشت سمنان و تولید علوفه موردنیاز دامپروری. فقط کاشت علوفه می تواند کمر اقتصاد مقاومتی را راست نگه دارد.

نیمروز گلستان: در پایان حرف ناگفته ای اگر مانده و دوست دارید مطرح شود بیان کنید.
به قول پدربزرگمان روز بدخوب می شود آدم بد خوب نمی شود. جوانان با غیرت و کشور پر افتخارم ایران فرهنگ ها و خرده فرهنگ های اجدادیتان را پاسدار باشید؛ تهاجم های فرهنگی بزرگترین اتفاق تاریخی و انتهای آن بی شناسنامه شدن فرهنگ ایران مان است ودر نهایت دادن این خاک پرلاله به دست نا
خلفان است.
سرتان سبز عمرتان دراز و لبهایتان پرخنده و ترخنده بماند.گفتگو از ابوالفضل آذری وفائزه آذرسا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.